{:id=>26, :name=>"Drinkster.se", :url=>"https://drinkster.se", :currency=>"SEK", :locale=>"sv"}
Alla produkter
Spara 26 %
product image
Normalpris
186,95 SEK

Ditt pris

137,95 SEK

product image

Spara

4%

extra

Spara 26 %
product image
Normalpris
65,95 SEK

Ditt pris

48,95 SEK

product image

Spara

4%

extra

Spara 26 %
product image
Normalpris
84,95 SEK

Ditt pris

62,95 SEK

product image

Spara

4%

extra

Spara 27 %
product image
Normalpris
63,95 SEK

Ditt pris

46,95 SEK

product image

Spara

4%

extra

Spara 25 %
product image
Normalpris
27,95 SEK

Ditt pris

20,95 SEK

product image

Spara

4%

extra

Inspiration:

Marcipan är en mångsidig ingrediens som kan användas för att förhöja smaken på många bakverk och desserter. Tänk dig att skapa en dekadent tårta med lager av choklad och marcipan; en perfekt kombination för speciella tillfällen eller festliga högtider. Marcipan kan rullas ut och täcka kakan för en snygg och smakfull finish.

För chokladälskare är marcipan en perfekt partner. Du kan enkelt täcka marcipankulor med choklad och skapa eleganta praliner. Dessa delikatesser är perfekta som gåvor eller som en lyxig eftermiddagssnack. Experimentera med olika smaker av marcipan och choklad för att hitta din egen favorit.

Om du gillar att baka är marcipan ett fantastiskt tillskott i din ingrediensarsenal. Prova att göra marcipanfyllda croissanter eller tillsätt bitar av marcipan i muffins och kakor. Den milda mandelsmaken av marcipan lyfter verkligen smaken på bakverket och gör det extra speciellt.


Guide:

Att välja rätt marcipan kan vara en utmaning, men det är värt att tänka på kvaliteten. En högre mandelhalt i marcipanen ger en rikare och mer aromatisk smak. Kontrollera etiketten för att säkerställa att du får den bästa kvaliteten för dina bakverk och desserter.

När du arbetar med marcipan är det viktigt att ha rätt teknik. För att undvika att marcipanen fastnar på arbetsytan kan du använda florsocker eller majsstärkelse som underlag. Detta hjälper också till att hålla marcipanen smidig och lätt att arbeta med.

Förvaring är en annan viktig faktor när det gäller marcipan. Säkerställ att du förvarar den i en lufttät behållare på en sval plats för att undvika att den torkar ut. Om marcipanen har blivit för hård kan du försiktigt knåda den med lite vatten för att återfå dess smidighet.


FAQ:

Kan man äta marcipan direkt ur förpackningen?

Ja, marcipan är färdig att ätas direkt ur förpackningen. Den är ofta använd som fyllning i konfektyr eller bakverk men kan också avnjutas precis som den är.

Hur länge håller marcipan?

Marcipan kan hålla i flera månader om den förvaras rätt. Se till att den förvaras i en lufttät behållare på en sval plats för bästa hållbarhet.

Kan jag frysa marcipan?

Ja, du kan frysa marcipan. Förvara den i en lufttät behållare eller fryspåse för att undvika att den tar upp andra dofter från frysen.

Vilken typ av marcipan är bäst för bakning?

För bakning är marcipan med högre mandelhalt att föredra. Den har en rikare smak och en bättre konsistens för att integreras i olika recept.

Är marcipan glutenfri?

Ja, de flesta marcipaner är glutenfria då de i huvudsak består av mandlar och socker. Det är dock viktigt att alltid kontrollera produktens etikett för att vara säker.

0 kg

Frakt från 199.99 SEK